Erciş Belediyesinden Okul Kantinlerine Gıda Denetimi.

Erciş'te Belediye ekipleri okul kantinlerini denetledi. Ankara’da okul kantininden aldığı ‘Şırınga Çikolatayı’ yerken fenalaşan ve hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal’ın ardından Diyarbakır’da da aynı yaştaki Umut Bilgi’nin hayatını kaybetmesi üzerine Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde denetim başlattı.

Erciş  Belediyesi zabıta ekipleri ilçede bulunan okullara giderek, öğrencilerin alışveriş yaptığı kantinleri denetledi. Ekipler, tehlike saçan bu ürünün yanı sıra, okul kantinlerinde satışı yasak olan bir çok ürüne karşı ilçe genelindeki okullarla çevresindeki bakkal ve marketleri denetliyor.

Kantinlerin içerisine giren ekipler, ürünlerin son kullanma tarihleri ile ürünlerde TSE damgasının olup olmamasını tek tek kontrol etti. Kantinlerde şırınga çikolataya rastlanılmadı. Ancak okul çevresinde ve bir çok bakkalda şırınga çikolata olduğu görüldü. Ailelerin ve okul yönetimlerinin  bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.