BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZDAN SOKAK HAYVANLARINA SICAK BARINAK

Belediye Başkanlığımız tarafından; hayvan barınağı yapımı tamamlandı.  Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının  sıcak yuvaları ve bir kap yemekleri olsun diye , içerisinde kedilerin ve köpeklerin bulunduğu hayvan barınağı kısa süre içerisinde faaliyete geçti. Ekiplerimizin hummalı çalışmalarını sonucu kısa süre içerisinde  İlçemiz  asfalt şantiyesi alanına  modern bir şekilde yapılan,  etrafı çitlerle çevrili 30 adet  hayvan barınağı sokak hayvanlarının sıcak yuvası oldu.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Nuri MEHMETBEYOĞLU "Sokakta ki hayvanlarımızı  yeni yuvalarında misafir etmeye başladık. Çalışma arkadaşlarımız sokaklarda yaşam mücadelesi veren yaralı, hasta, yaşlı, yavru ve saldırgan hayvanlara zarar vermeden   topluyor.  MEHMETBEYOĞLU " Bölgemizde kış aylarının soğuk ve çetin geçmesinden dolayı sokak hayvanlarının  barınma ve yiyecek ihtiyaçları artıyor. Bizler duyarlı bir vatandaşlar olarak bu konuyu göz ardı etmemeli ve sokak hayvanlarına karşı olan vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sokak hayvanları için yapılan barınaklara duyarlı vatandaşlarımızda sessiz kalmadı. İlçemiz kamu kurumunda  görev yapan duyarlı vatandaşımız Ayşe YILDIZ ve ilçemizde eğitim gören öğrencilerimiz, hayvan barınağımıza  kulübe ve mama desteğinde katkıda  bulunarak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı oldular.