BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ TARAFINDAN GIDA DENETİMİ DEVAM ETMEKTEDİR.

Belediye Başkanlığımıza bağlı  ekipler tarafından; ilçemiz sınırları içindeki işletmelere yönelik yasa ve yönetmelikler doğrultusunda düzenli olarak denetimler devam etmektedir.

Gıda mühendisimizin  katılımıyla zabıta ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde; lokanta, kantin, kafeterya ve fırınlar kontrol edildi. Yapılan incelemelerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, iş yerlerinin temizliği ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, ilaçlama çizelgeleri, ekmek gramajı, fiyat listesi, fiyat etiketi, son kullanma tarihleri gibi pek çok konuya bakıldı.
Denetimler sonucunda eksiklikleri bulunan iş yerlerine eksikliklerini tamamlamaları için süre verilirken, son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmelere cezai işlem uygulanarak tüketim tarihi geçmiş ürünler ekiplerimiz tarafından imha edildi.
Halkımızın  temiz ve hijyenik gıda tüketebilmesi için zabıta müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren gıda denetim ekiplerimiz  çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.