Wtshapp ihbar hattı

SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN BELEDİYEMİZ “BEN DE VARIM” DEDİ

Belediyemiz, Erciş’te sağlık alanında önemli bir hizmete imza attı. İlçemizde belediye olarak ilk defa gerçekleştirilen çalışma kapsamında, daha sağlıklı bir toplum için Gezici Sigara Bıraktırma Polikliniği’ni hizmete sunduk. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte ortak yürüttüğümüz proje kapsamında “Bağımlı Olma Sağlıklı Ol” sloganıyla yola çıktık.

DÜNYA’DA HER YIL 2,7 MİLYON KİŞİ KOAH’TAN ÖLÜYOR

Hizmete sunulan Gezici Sigara Bıraktırma Polikliniği’nin açılışında yaptığı konuşmada sigaranın madde bağımlılığı ile mücadelenin en büyük safhasını oluşturduğunu belirten İlçe Sağlık Müdürü Ali Furkan Gümüş, “Sigaranın vücutta oluşturduğu en önemli hastalık KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı)’tır.  Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Dünyada yaklaşık 600 milyon KOAH hastası bulunuyor ve bu hastalığa yakalananlardan her yıl 2,7 milyonu ölüyor. Türkiye’de ise bu sayı yaklaşık 5 milyon’dur. Ülkemizde bu hastalığa yakalananlardan ölen kişi sayısı 26 bindir. Van’da 2016 verilerine göre bu sayı 44 bin 933, Erciş’te ise 5 bin 637 kişidir.” dedi.

“BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK OLARAK HALKIMIZIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ”

Açılış programında yaptığı konuşmada, sağlıklı bir toplum için mücadele edilmesi gereken en temel konuların başında sigarayla mücadele geldiğini belirten Erciş Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Yaşar, “Bir kişinin sigara kullanması sadece o kişiyi bağlamıyor. Getirdiği o yaşam kalitesizliği, ailesini ve yakın çevresini de etkiliyor. Devletimiz, kanserle mücadeleye her yıl büyük rakamlar harcıyor. Sigaradan kaynaklı ödediğimiz paralarla, en basitinden örnek vermek gerekirse Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin bütün temel altyapılarını çözeriz diye düşünüyorum. İnşallah, burada sigarayı bırakma konusunda insanlarımıza küçücükte olsa bir farkındalık oluşturabilirsek ne mutlu bize. Bu çabada emeği olan İl ve İlçe Sağlık Müdürümüze, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanımıza ve sağlık personellerimize candan teşekkür ediyorum. Biz belediye ve kaymakamlık olarak halkımızın sağlığını önemsiyoruz ve bu projeye sonuna kadar destek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gezici Sigara Bıraktırma Polikliniği’nin kurdelesi kesilerek hizmete sunuldu. Katılımcılar sağlık kontrolünden geçti ve araç içindeki tıbbı cihazları yakından inceledi. Kaymakamımız ve Başkan Vekilimiz Yaşar, kurum amirlerinden sigara içenlerin sigara paketlerini kırarak, bu kötü alışkanlığa son vermelerini istedi.

Kaymakamlık önünde açılışı yapılan Gezici Sigara Bıraktırma Polikliniği, 15 gün süreyle halkımıza hizmet verecek.