GELECEĞİMİZİ İSTANBULDA KUCAKLADIK

Belediyemizin sürdürmekte olduğu 'Geleceğimizi Kucaklıyoruz' projesi kapsamında kırsal kesimden şehir merkezindeki Şehit Ramazan Keserci İmam Hatip Ortaokuluna taşımalı eğitim sistemi ile öğrenimlerini sürdüren on dokuz  kız öğrencimizi  iki öğretmenimizin nezaretinde İstanbul'a gönderdik.

Öğrencilerimizi İstanbul'da Pendik Belediyesi karşıladı. İlk gün Üsküdar sahilini gezen öğrencilerimiz, daha sonraki gezilerini İstanbul Büyükşehir Belediyesinin görevlendirdiği rehber nezaretinde tahsis edilen araçla Eyüp  Sultan Camii, Panaroma 1453 tarih Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Minyatür  Parkı, Mısır Çarşısı, Topkapı Sarayı, İslam Bilim Teknolojileri Müzesi, Ayesofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, İslam Eserleri Müzesi, Sultan Ahmet Camii ve meydanı, Alman çeşmesi hipodromu, Yeni Camii, Boğaz Turu, İstanbul Üniversitesi gibi İstanbul'un tarihi turistik yerlerini gezerek ecdadımızın payitahtını (başkentini) görmüş oldular. Pendik Belediyesi Rehberi ve aracı ile Pendik Belediyesi Sosyal Tesislerinde yenilen öğlen yemeğinin ardından dönmek için Sabiha Gökçen Havalimanına geçildi.

Gezi süresince öğrencilerimiz ecdatlarının 600 yıl üç kıtayı yönettikleri şehrin tarihi izlerinde kendilerini tanımalarına vesile olan beş günlük seyahatlerini tamamlayarak döndüler. Kendilerinin hem eğlendiklerini hem de İstanbul’un tarihi yerlerini görerek büyük bir feyz aldıklarını ifade eden öğrenciler, organizasyonda emeği olanlara teşekkürü ihmal etmediler.