SAHİLKENT SEMT PAZARINI HİZMETE AÇTIK

Belediyemizin önemli projelerinden birini daha tamamladık. Sahilkent (Aşağı TOKİ) Mahallesi Kapalı Semt Pazarının açılışını büyük bir törenle gerçekleştirdik. Halkımıza hayırlı olsun.
Eylül 2016 tarihinden sonra Belediyemizin yapımını tamamlamak üzere 2017 yatırım projesine aldığı “Sahilkent Kapalı Semt Pazarı” projesini tamamladık. Daha önce hayata geçirilen, ancak pazar esnafının ve vatandaşlarımızın büyük çileler çekerek, cadde üzerinde tamamen düzensiz ve sağlıksız ortamlarda alış veriş yapmak zorunda kaldığı semt pazarları, artık daha modern ortamına kavuştu. Belediyemizin en önemli projelerinden biri olan ve toplamda 4000 metrekare alan üstünde 2200 metrekare kapalı alan olarak hizmet verecek olan Sahilkent Semt Pazarı’nın açılışında yaptığı konuşmada ilçemize önemli bir projeyi daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Erciş Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Yaşar, “Nisan ayının başlarında bu tesisin temelini atmıştık. İki aylık yağmurlu ve karlı bir süreçten sonra çok şükür bugün açılışını yapıyoruz. Allah kısmet ederse bundan sonra Erciş’te başladığımız her işİ böyle kısa süre içinde tamamlayacağız. Çok kısa bir süre sonra da proje aşamaları ve kaynak teminini yaptığımız Adnan Menderes (Yukarı TOKİ )mahallesine de bu pazarın aynısının temelini atacağız ve Allah’ın izniyle en kısa süre içinde onun da açılışını yapıp halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.
Yaptığı konuşmada kapalı semt pazarı alanının sadece pazar kurmak amaçlı yapılmadığını, haftanın belirli boş kalan günlerinde burayı değerlendirmek amacıyla çocuklara yönelik basketbol potaları ve voleybol fileleri bırakıldığını belirten Başkan Vekilimiz Yaşar “Büyük iftar yemekleri gibi büyük yemek organizasyonları, düğünler, nişanlar, sünnetler ve benzeri etkinliklerde de inşallah burayı kullandıracağız. Burası sadece semt pazarı değil, çok amaçlı bir yer olarak kullanılacak” dedi.
Konuşmanın ardından dualar eşliğinde tesis hizmete sunuldu. Açılışla birlikte katılımcılara iftar yemeği verildi.