Wtshapp ihbar hattı

15 Temmuz Şehidi HAMURYEN'i Dualarla Andık

15 TEMMUZ ŞEHİDİMİZ HAMURYEN'İ DUALARLA ANDIK
15 Temmuz Darbe Girişiminde şehit olan Özel Harekat Polisi Şehit Halil HAMURYEN'i kabri başında dualarla andık.
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında görevi sırasında şehit olan hemşehrimiz Özel Harekat Polisi Şehit Halil HAMURYEN'i kabri başında dualarla andık. Çelebibağı Mahallesi Kabristanlığında düzenlenen törene Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Şirin YAŞAR, Erciş Garnizon Komutanı Albay Murat YALBIR, ilçemizdeki kurum ve daire amirleri, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatı ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde başladı. Programda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanımızın; 'Bu şerefli Türk ordusunun şerefli üniformasının giyen birtakım şerefsiz hainlerin kalkıştığı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık.' sözünü anımsatan Başkan Vekilimiz Sayın Yaşar, "Bu topraklar çok çileli topraklardır. Savunması tarih boyunca cefa gerektirmiştir. Şehit gerektirmiştir, gazi gerektirmiştir, kan gerektirmiştir, bedel gerektirmiştir. 15 Temmuz akşamı yaşadığımız bir savaştı ve Rabbimize şükürler olsun ki biz o savaşı işte burada yatan Halil HAMURYEN gibi 250 şehidimiz ve binlerce gazimizle kazandık. Aziz kardeşimiz Halil HAMURYEN, 15 Temmuz akşamı bu vatanın selametine, geleceğine, bizim Erciş olarak ödediğimiz bir bedeldir. Onu rahmetle anıyoruz." şeklinde konuştu.
Daha sonra Şehidimiz Halil HAMURYEN'in, Çelebibağı Mahallesindeki abisi Yaşar, Celal ve Bilal HAMURYEN ile ablası Nahide SEFER'e evlerinde ziyaret gerçekleştirildi. ziyaretin ardından İkindi Namazına müteakip Kara Yusuf Paşa Camii'nde şehidimiz için Mevlid-i Şerif okundu.