Aile ve Kadınlar Plajımızı Açtık

İlçemizde kadınlara ve ailelere hizmet verecek olan Kadın ve Aile Plajının açılışını yaptık.
Belediyemiz tarafından ilçemizdeki önemli eksikliklerden biri olan ve kadınlara hizmet verecek olan Kadın ve Aile Plajının açılışını yaptık. 2017 Projelerimiz arasında olan ve Çelebibağı Mahallesi eski askeri kamp alanında hizmet verecek olan plaj, Belediyemiz tarafından gerekli çevre düzenlemeleri ve donatıları yapılarak hizmete sunuldu. İlçemizdeki kadınların dini inançlarına, örf ve adetlerine uygun bir şekilde düzenlenen plaj, haftanın Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde sadece kadınlara,Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde de ailelere hizmet verecek. Kamp alanına ulaşım ise Kadın günlerinde(Pazartsi,Salı ve Çarşamba) ücretsiz olarak kalkacak servislerle sağlanacak ve bu günlerde tüm plaj hizmetleri ücretsiz olacaktır.
Kadın ve Aile Plajını açılışı kapsamında yapılan programa katılan Erciş Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Şirin YAŞAR, Erciş’te bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Tesisin ilçemize hayırlı olması temennilerinde bulunan YAŞAR, “Van Gölü sahillerinde göle girme imkânı bulamayan bayanlarımıza bu olanağı sunabilmek için bu tesisin açılışını yapıyoruz. Kadınlarımız hiç kimseye ihtiyaç duymadan ücretsiz servislerimizle buraya gelecekler ve Van Gölünden gönüllerince istifade edecekler. Bundan sonra yetişecek nesiller de Van Gölünden sonsuz bir şekilde istifade edecek inşallah.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından programa katılan protokol ve bayanlar tarafından açılış kurdelesi kesilerek tesis hizmete sunuldu. Açılışın ardından katılımcılar tesisi gezdi. Açılış kapsamında plaj alanında çeşitli su sporu etkinlikleri de düzenlendi.