KAMUOYU BİLGİLENDİRME NOTU

Daha önceden kadrolu olmaksızın geçici işçi statüsünde ara ara çalıştırılmakta iken en son 2014 mahalli seçimleri sonrası HDP'li belediye yönetimi tarafından işten çıkartılan 180 işçiden 135 adedi işe dönüş amaçlı dava açmış olup ilk derece mahkemesince 1 yıl içinde 6 aydan az olmak üzere belediyede geçici işçi olarak çalıştırılabilir kararına istinaden tamamı belediyemizce geçici işçi statüsünde işe alınmış ve maksimum süre olan 6 ay süre ile çalıştırılmıştır. Bu işçiler belediyemiz bünyesinde çalıştırılmakta iken yargıtay konuyu ele almış ve bu 135 işçiden sadece 33 adedinin 6 aydan az olmak üzere çalıştırılabileceğine karar vermiştir. Buna rağmen belediyemiz üst derece yargı kararına göre çalıştırılmaları red edilen işçileri bile iyi niyetli davranarak işten çıkarmamıştır. 6 aylık süre dolduğunda mahkeme hükmü gereği tamamının çıkışı yapılmıştır. Bu defa belediye yönetimimiz çalıştırma mecburiyeti olmamasına rağmen hizmet alım sözleşmesiyle temizlik işlerini alan firma nezdinde girişimde bulunarak yapılacak eleman alımlarında öncelikle bu işçilerin tercih edilmesi telkininde bulunmuştur. bunun üzerine söz konusu firmadan bu 135 kişiye işe davet yazısı gönderilmiş, çalışmak isterlerse işe hemen başlatılacakları bildirilmiştir. Adı geçen işçilerimizin çok büyük kısmı bu davete memnuniyetle karşılık vermiştir. Ancak Erciş kamuoyunca iyi bilinen ve hiç bir teknik becerisi eğitimi ve vasfı olmamakla birlikte kendilerine bir takım sıfat ve ünvanlar atfederek ve bir takım siyasi mensubiyet iddiasıyla kendilerine teklif edilen işleri küçümseyerek red etmişler ve kendilerinin belediye bünyesinde daha önemli makam ve mevkilerde istihdamlarını daha doğrusu yıllarca yaptıkları gibi hiç bir hizmet üretmeden yüksek oranda maaş alarak çalışıyor görünmeyi taleb etmişlerdir. Bu tür talepleri tarafımızdan red edilen grubun son günlerde sosyal medyada ve dedikodu odaklarında başlattığı iftira, karalama ve fitne yayma çabalarının sebebi asıl olarak budur. Eylül 2016 tarihinden itibaren devletimiz ve hükümetimizin tasarrufuyla atandığımız kayyumluk görevini başta sayın cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin emir ve talimatları doğrultusunda kanunlar çerçevesinde ve ilçemizde yaşayan 174 bin kişinin ortak menfaati doğrultusunda yönetmekteyiz. Yaptığımız çalışmalar ve devam eden projelerimizle ilçemizi yeniden bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda ortaya çıkan sonuçlar hem ilçemiz kamuoyunda, hem yerel ve ulusal medyada hem de hükümetimiz nezdinde oldukça memnuniyet verici etkiler yaratmıştır. İlçemiz kaybettiği enerji ve heyecanına yeniden kavuşmaya başlamıştır. Bizler bu günden sonra da görev süremizin sonlanacağı son saate kadar cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin emir ve talimatları doğrultusunda ve sadece ama sadece Ercişlinin ortak menfaati için çalışmaya devam edeceğiz. İlçemiz kamuoyu tarafından çok iyi tanınan ve menfaatleri her zedelendiğinde iftira atma ve karalama yoluna giden bu bir grup insanın iğrenç iftira ve isnatlarına asla boyun eğmeyeceğiz ve emanet aldığımız yönetim sorumluluğunu ve kamu kaynaklarını asla hiç bir kişi ve zümrenin yararına sunmayacağız. Esasen sayın cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden aldığımız direktif de budur. Şahsi menfaatleri uğruna bizlere her türlü iftirayı atan bu şahıslarla yargı mercileri önünde hesaplaşacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Erciş Belediye Başkanlığı