"Erciş Mehmetçiğin Yanında" Yardım Kamyonumuz Yola Çıktı

Erciş Belediyemiz ve Erciş Kaymakamlığı'nın başlattığı "Erciş Mehmetçiğin Yanında" yardım kampanyası sonunda toplanan malzemeler Afrin'deki Mehmetçiğimize ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'na bir destekte Erciş'ten geldi. Geçtiğimiz hafta Erciş Belediyemiz ve Erciş Kaymakamlığı'nın başlattığı ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları, esnaf, işadamları ve vatandaşlarımızın da büyük destek verdiği kampanya sonunda toplanan malzemeler Afrin'deki Mehmetçiğimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım kamyonunu Afrin'e uğurlamak üzere düzenlenen programda yaptığı konuşmada Hz. İbrahim (AS)'in ateşe atıldığı olayda ağzında ateşi söndürmek için su taşıyan karınca misalini örnek veren Erciş Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Yaşar, "Bizler de Erciş halkı olarak Orta Doğu'daki ateş çemberi içinde var olma yok olma mücadelesi veren ülkemizin, milletimizin, kahraman ordumuzun mücadelesinde Hz. İbrahim (AS)'in olayındaki karınca misali, niyetimizi ve safımızı belli etmek için bu kampanyayı başlattık. Erciş halkının niyeti, safı tarih boyunca hep belli olmuştu, bugün de bu şekilde belli oldu. Ben, devletimizin, milletimizle el ele vererek verdiği bu beka mücadelesinde başarıya ulaşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu kampanyada emek veren başta çalışma arkadaşlarıma, sivil toplum kuruluşlarımıza, vatan sever Erciş halkımıza can-ı gönülden teşekkür ediyor, mücadele eden kahraman ordumuza muzafferiyetler diliyorum, muvaffakiyetler diliyorum. Allah, yar ve yardımcıları olsun." şeklinde konuştu.
Konuşma sonunda bir hafta boyunca ilçemizde toplanan ve 60 kişilik birliğin askeri giyim ve ihtiyaçlarını karşılayacak malzeme kamyonu ilçe halkımızın da uğurlamasıyla yola çıktı.