Erciş’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. Yıldönümünü Coşkuyla Kutladık

1 Nisan ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü kapsamında düzenlenen programlarla coşkulu bir kutlama yapıldı.

İlk kutlama çarşı merkezinde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilçemizdeki okullar tarafından hazırlanan etkinliklerin sunumu yapıldı. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından Sahilyolu’ndaki kutlama programlarına geçildi. Belediyemiz tarafından gerçekleşen etkinlikler kapsamında ilk olarak günün anısına atletizm sporcularının koşusu gerçekleşti. Daha sonra vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen halk koşusunun ardından Ercişli Ozanımız Ahmet Poyrazoğlu ve hemşehrimiz Celal Yarıcı’nın katılımıyla konserler gerçekleştirildi. Halkımızın yoğun katılımıyla destek verdiği programda yaptığı konuşmada ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlamaktan büyük bir gurur duyduklarını belirten Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Yaşar, “Erciş her zaman vatanına, milletine, bayrağına bağlı bir ilçedir. Bu ilçede görev yapmaktan ve hizmetlerde bulunmaktan büyük onur duymaktayım. Yaklaşık bir buçuk yıl önce devraldığımızda harap ve kullanılamaz bir halde olan ilçemizi bu süre zarfında hayat standartları yüksek bir kent seviyesine getirdik. Başta Vanyolu Caddemiz olmak üzere diğer birçok caddemizi ve Sahilyolumuzu oldukça modern bir şekilde yeniledik. İnşallah önümüzdeki sezon da yarım ve eksik kalan işlerimizi tamamlayıp Erciş’i hak ettiği yere getireceğiz. Ben, katılımınızdan ve desteklerinizden dolayı siz değerli halkımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konser programının ardından akşam saatlerinde bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Devlet Hastanesi önünden başlayan Van Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve halkımızın ellerinde Türk Bayraklarıyla destek verdiği büyük yürüyüş, Kaymakamlık önüne kadar devam etti. Burada Mehter Takımının gösteri ve sunumlarının ardından “İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü Kutlama Programı” sona erdi.