8. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Doğa Gözcüleri Derneği'nin katkılarıyla bu yıl sekizincisi düzenlenen "Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Erciş Balık Bendi'nde düzenlenen festival, açılış programıyla başladı. Programa İlimiz Valisi Murat Zorluoğlu, Kaymakamımız Mehmet Şirin Yaşar, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile Van ve Erciş’ten çok sayıda davetli katıldı. Öğrenci gösterileriyle başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından İnci Kefali konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Protokol tarafından sergi çadırlarının gezilmesi, İnci Kefali göçünün izlenmesi ve toplu iftar yemeğinin ardından gece programlarına geçildi. Grup Tillo’nun ilahilerinin ardından ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli sahne aldı. Vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen konser ve festival programı gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. "8.Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" 02-03 Haziran 2018 Cumartesi ve Pazar günleri Erciş Balık Bendi'nde farklı etkinlikleriyle devam edecek.