Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın

Van Gölü Aktivistleri Derneği "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganıyla 450 km'lik Van Gölü çevresini bisiklet ile turluyor.
Türkiye'nin çeşitli illerinden 60 bisiklet sporcusu "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganı ve "1. Van Denizini Pedallıyoruz Bisiklet Şenliği" kapsamında bir araya geldi. Farkındalık oluşturmak amacıyla 5 günde toplam 450 km'lik Van Gölü çevresini turlayacak olan aktivistler ilk olarak Bitlis'in Adilcevaz ilçesinden start aldı. İlk gün kapsamında 63 km'lik Adilcevaz-Erciş karayolunu pedallayan aktivistler Erciş Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamadan sonra Vanyolu Caddesi üzerinden Erciş Sahilyolu'na geçerek "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganları ile vatandaşlar üzerinde farkındalık oluşturmaya çalışan aktivistler, daha sonra Muradiye ilçesine geçti. “Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın” etkinliğine destek veren Erciş Belediyemiz aktivistlerin ilçemizi ziyaretlerinde yanlarında olarak sporculara öğle yemeği ikramında bulundu.