ÇANAKKALE DESTANI'NIN 104. YILDÖNÜMÜ

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Sabah 09:30’da Kaymakamlık önünde 18 Mart Pazar günü düzenlenen çelenk töreninin ardından, etkinlikler kapsamında Erciş Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi. Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, ilçemizdeki kurum ve daire amirleri, gaziler ve şehit aileleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Çanakkale Savaşı’nın askeri yönünü anlatan konuşmayı ise 108. Topçu Alay Komutanlığı’ndan Yüzbaşı Halil Yurttaş yaptı.

Konuşmaların ardından Erciş Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerin sunumu gerçekleşti. İlçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yapılan “Çanakkale Zaferi” konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Program sonrası ilçemizdeki şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.