Erciş Belediyesi’nin Standı Doldu Taştı

Dört gün boyunca sürecek fuarda İlçeyi tanıtmak adına tarihi bir konsept geliştiren Erciş Belediyesi, Ayranaşı, İlçeye özgü üzümü, Lahana (Kelem), Kozluca Domatesi, Erciş Karpuzu, Tuzlu Balık, Erciş Peyniri gibi birçok ürün sergiledi.
Yine ilçeye özgü Ayranaşı servisinin yapıldığı fuarda ziyaretçilere Erciş Üzümü ikramı da yapıldı. Yöresel kıyafetlerin ve yöremize ait tasarlanan çorap, Eski Radyo, patik gibi ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Dengbêj dinletisi renk kattı
Standa kurulan şark köşesinde düzenlenen Dengbêj dinletisi ise büyük ilgi topladı. Ziyaretçilerin tıka basa doldurduğu standa dengbêjlerin dillendirdiği hareketli türkülerle gelen misafirler halaya tutuştu dengbêjlerin söylediği kılamlar yer yer duygulu anlar yaşattı.
HDP’li vekiller ziyaret etti
HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP Muş milletvekili Mensur Işık, görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Mustafa Avcı ve ilçe belediye başkanları da Özalp Belediyesi standını ziyaret etti. Erciş Belediyesi gelen misafirlere belediye tanıtım broşürleri ve plaket takdim etti.