Belediye Başkanlığımıza Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu Görevlendirildi

Belediye Kanununun 45. maddesi uyarınca ve yine Belediye Kanununun 46. maddesi kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Erciş Kaymakamı Sayın Nuri Mehmetbeyoğlu, görevine başladı.

Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin hakkında Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan yargılama süreci; Van Cumhuriyet Başsavcılığınca “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan soruşturma süreci devam ederken adı geçen şahıs Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınmış olup gözaltı süreci devam etmektedir.

Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, hakkında devam eden adli işlem süreçleri ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/1319 sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddelerine istinaden Bakanlığımızın 21.10.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45. maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46. maddesi kapsamında Erciş Kaymakamı Sayın Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.