Cumhuriyetimiz 96 Yaşında

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü ilçemizde etkinliklerle kutlandı.

28 Ekim günü Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamalar, 29 Ekim sabahı Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu’nun Kaymakamlıkta tebrikleri kabulü ve kutlama töreni ile devam etti. Tenzile Ana İlk ve Ortaokulu önünde düzenlenen kutlama törenine Belediye Başkan Vekilimiz Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, kurum ve daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, ilçemizdeki gaziler ve şehit aileleri, vatandaşlar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Program, protokol tarafından öğretmen, öğrenciler ve vatandaşların bayramının kutlanmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Başkan Vekilimiz Mehmetbeyoğlu vatandaşların, öğrencilerin ve öğretmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve hazırladıkları etkinliklerin ardından, ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlama töreni resmi geçiş ile birlikte sona erdi.