Atatürk'ü Ölüm Yıl Dönümünde Andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde ilçemizde törenlerle anıldı.

Kaymakamlık önünde Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, saat 09.05’te ilçede siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra Kaymakamlık Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programa geçildi. Burada yapılan konuşmaların ardından Erciş Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerin sunumu yapıldı. 10 Kasım Atatürk’ü anma konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

Programlara Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Sayıl Acardal, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, kamu kurum amirleri, siyasi parti, oda ve STK temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.